top of page
beeld marlies.jpg
Marlies
00:00 / 01:48

Ik ben Marlies. Enkele maanden geleden, na een lange zoektocht, verhuisde ik naar een private huurwoning. Daarvoor moet ik een hoge huurprijs betalen, de maandelijkse huur ligt op 750 €. Van het OCMW ontvang ik een leefloon categorie personen met gezinslast, 1538 €. De huurprijs is niet alleen te hoog, het is ook nog eens een slechte woonst. Er is veel vocht, de trappen zijn in slechte staat en het is er heel koud omdat het huis zo slecht geïsoleerd is, en daardoor hebben we bovenop de hoge huurprijs ook zware energiekosten ... 

 

De eigenaar is op de hoogte van de gebreken en wil de nodige werken uitvoeren, maar hij komt en gaat wanneer hij wil. Hij heeft een planning opgesteld, maar respecteert die niet. Ik weet echt niet wanneer de woning eindelijk in orde zal zijn. 

 

Om de huur betaalbaarder te maken heb ik een tijdje geleden een aanvraag ingediend voor een huursubsidie. Helaas wordt die momenteel geweigerd omdat de woning te veel gebreken vertoont. Vanuit Wonen Vlaanderen zal men nu een procedure starten om aan de burgemeester te adviseren om de woning onbewoonbaar te laten verklaren, maar de eigenaar van de woning heeft nog 6 maanden de tijd om de gebreken in orde te brengen. Als dit lukt binnen deze termijn, kom ik toch nog in aanmerking voor de huursubsidie. 

 

Maar ik wil hier niet op wachten, want ik heb twee jonge kinderen en ik maak me zorgen om hun gezondheid. Die woonsituatie bezorgt me enorm veel stress, en op advies van de huurdersbond heb ik mijn huurcontract opgezegd. Ik ben nu op zoek naar een nieuwe huurwoning voor mijn gezin, maar die zoektocht is niet evident.

 

Ik hoop nu op tijd een betere huurwoning te vinden.

bottom of page